Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bölcsődei férőhelyek képes leírás - Gyed extra.tlap.hu
részletek »

Bölcsődei férőhelyek - Gyed extra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyed-extra.tlap.hu » Bölcsődei férőhelyek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Bölcsődei férőhelyek létrehozásásnak támogatása

Bölcsődei férőhelyek létrehozásásnak támogatása

Több mint 28 milliárd forintból négy év alatt mintegy 11 ezer új bölcsődei férőhelyet hoz létre a kormányzat 2014 végéig. A gyed extra bevezetésével azonban új helyek tízezreire is szükség lehet már jövőre, ami gigantikus fejlesztést igényelne.

Éppen ott nincs bölcsőde, ahol a legtöbb a gyerek

Éppen ott nincs bölcsőde, ahol a legtöbb a gyerek

Jelenleg Magyarországon kevés bölcsőde van, a legtöbbjük igencsak túlzsúfolt. Átlagosan 5-10 bölcsődés korú gyermek jut egy bölcsődei férőhelyre. A működő bölcsődék ma Magyarországon nemcsak szétszórtan helyezkednek el, de jól láthatóan a bölcsődei szolgáltatás nem követi a helyi valós igényeket.

Jogszabályváltozások és kutatási eredmények

Jogszabályváltozások és kutatási eredmények

Az utóbbi években számos jogszabályváltozás látott napvilágot a bölcsődék működésével és a bölcsődei ellátással kapcsolatban. Hasznosnak tartjuk ezek áttekintését, valamint 2008-ban végzett kutatásunk főbb eredményeinek közzétételét, melynek keretében kérdőíves adatfelvételt készítettünk az ország területén működő bölcsődék körében. A postán kiküldött kérdőívek kitöltésére a bölcsődevezetőket kértük meg. 594 működő bölcséből 407-en válaszoltak megkeresésünkre. A válaszok hozzájárulnak ahhoz, hogy eloszlassunk néhány téveszmét a bölcsődékkel kapcsolatban, és jobban megismerjük az intézmények mindennapjait.

Munkáltató által fizetett bölcsőde

Munkáltató által fizetett bölcsőde

A bölcsőde intézmény. Nagyon jó gyermekellátási forma, de nem rugalmas. A családi napközi szülőt helyettesítő ellátás, családias, rugalmas, költséghatékony, több női munkahelyet teremt. Szeretnénk, ha a bölcsőde mellett, a családi napköziben is fizethetné a szülő munkáltatója a térítési díjat. Mi a családi napközikkel vagyunk!

Nőtt a bölcsődei férőhelyek száma

Nőtt a bölcsődei férőhelyek száma

Biatorbágy első bölcsődéjét avatta fel Soltész Miklós szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkár vasárnap - közölte az államtitkárság. A 72 férőhelyes bölcsőde felépítéséhez az Új Széchenyi Terv keretében 250 millió forint támogatást nyert el a város.

Program a bölcsődei férőhelyek számának növelésére

Program a bölcsődei férőhelyek számának növelésére

Több mint félmillió forinttal magasabb járulékkedvezményt is igénybe vehetnek azok a cégek, amelyek a jövőben három vagy annál több gyermeket nevelő édesanyákat foglalkoztatnak vagy visszafoglalkoztatnak. Sőt, az új szabályozás szerint a mostani kettő helyett három év teljes járulékmentesség jár.

Több tízezerrel bővülhet a bölcsődei férőhely

Több tízezerrel bővülhet a bölcsődei férőhely

Több tízmilliárd forint jutott bölcsődék és óvodák fejlesztésére. Jelenleg mindkét intézmény esetében nagyon kevés a férőhely, a bölcsik esetében különösen. Összesen 30 milliárd forintot tesz ki az elmúlt két évben az óvodák és bölcsődék felújítására, illetve új épületek felhúzására elérhető pályázati források összege.

Tuti menü