Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Diplomás Gyed képes leírás - Gyed extra.tlap.hu
részletek »

Diplomás Gyed - Gyed extra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyed-extra.tlap.hu » Diplomás Gyed
Keresés
Találatok száma - 6 db
Diplomás Gyed

Diplomás Gyed

Január 1-jétől nemcsak GYES-t, hanem GYED-et is kaphat az a főiskolai, vagy egyetemi hallgató, aki két félévet tud igazolni - nappali tagozaton. A felsőfokú alap-képzésben, szakképzésben, vagy felsőoktatási szak-, illetve tovább-képzésben részt vevő hallgatók a minimálbér 70 százalékát, míg a mester- vagy doktori képzésben részt vevő fiatalok a garantált bérminimum 70 százalékát kaphatják meg GYED-ként.

Diplomás gyed, nézzük a részleteket!

Diplomás gyed, nézzük a részleteket!

2014. január elsejétől, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül magyar nyelvű felsőfokú alapképzés, felsőfokú szakképzés, felsőoktatási szakképzés, szakirányú továbbképzés, továbbá mesterképzés, egységes, osztatlan képzés, doktori képzés nappali tagozatán legalább két aktív félév hallgatói jogviszonnyal rendelkezik jogosulttá válhat gyedre. Részletes információkért kattints a linkre!

Döntöttek: az egyetemisták és a pályakezdők is kapnak gyedet

Döntöttek: az egyetemisták és a pályakezdők is kapnak gyedet

A jövőben azok lesznek jogosultak a gyedre, akik nappali tagozaton folytatnak felsőfokú tanulmányokat, és megfelelnek az előírt feltételeknek, így magyar nyelvű képzésben vettek részt a szülés előtti két évben, és volt legalább két félév aktív hallgatói jogviszonyuk. A hallgatói jogviszony szünetelését, illetve megszűnését követő egy éven belül szülő nők is jogosultak lesznek gyedre.

Jön a diplomás GYED

Jön a diplomás GYED

Jövő évtől már azoknak a hallgatónak, vagy friss diplomásoknak is jár a GYED, akik hallgatói jogviszonyuk fennállása alatt szülnek gyermeket, feltéve, hogy a szülést megelőző két évben legalább két aktív félévet teljesítettek nappali tagozaton. További feltétel, hogy gyermeküket saját háztartásukban neveljék. Gyermekgondozási díjra jogosult továbbá, akinek hallgatói jogviszonyának megszűnése után egy éven belül születik gyermeke.

Jövőre már hallgatói jogviszony után is jár a Gyed

Jövőre már hallgatói jogviszony után is jár a Gyed

Az a hallgató vagy frissen diplomázott szülő is jogosult lesz a GYED folyósítására, aki a szülést megelőző két éven belül felsőfokú képzés nappali tagozatán két aktív félévet meghaladó hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és a nappali tagozatos hallgatói jogviszony fennállása alatt ad életet gyermekének, akit saját háztartásában nevel.

Több ezer hallgató jár jól a diplomás gyeddel

Több ezer hallgató jár jól a diplomás gyeddel

A felsőoktatási államtitkár szerint várhatóan több ezer hallgatót érinthet a diplomás gyed bevezetése jövő januártól. Klinghammer István ezt vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján mondta kérdésre válaszolva. Véleménye szerint a kormány döntése biztatást adhat, hogy lehet tanulni kisbaba vállalása, nevelése mellett. Rámutatott: a gyermekgondozási díjra a szülők egyike lesz jogosult, de az lehet az édesapa is, ha így kedvezőbb a gyermekes párnak.

Tuti menü