Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyed exrta képes leírás - Gyed extra.tlap.hu
részletek »

Gyed exrta - Gyed extra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyed-extra.tlap.hu » Gyed exrta
Keresés
Találatok száma - 33 db
 Gyed extra: támogatnák a kismamák visszatérését a munkahelyekr

Gyed extra: támogatnák a kismamák visszatérését a munkahelyekr

A kismamák munkaerő-piaci visszatérését támogató, úgynevezett 'gyed extra' bevezetéséről tárgyal szeptemberi ülésén a Fidesz parlamenti frakciója - jelentette be pénteken, a TV2 Mokka című műsorában Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője a rezsicsökkentés folytatásáról és a devizahitelesek megsegítésének módjáról is beszélt.

2014. januártól indulnak a kedvezmények

2014. januártól indulnak a kedvezmények

A gyed extra egy teljesen új, eddig nem létező családtámogatási forma, amely bebizonyítja, a kormány a nők, az édesanyák, a családok mellett áll ? kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Csöbör Katalin (Fidesz) országgyűlési képviselő. Mint mondta: az új támogatás ösztönzi a gyermekvállalást és a munkavállalókat is segíti.

A gyed extra az édesanyák megbecsülését jelzi

A gyed extra az édesanyák megbecsülését jelzi

A gyed extra jelzi az édesanyák megbecsülését, megkönnyítheti a munkaerő-piaci visszatérésüket, és az új családtámogatási intézkedések bevezetéséről hozott kormánydöntés segíthet megállítani a népességfogyást ...

A gyed extra csak a kezdet

A gyed extra csak a kezdet

gyed extra a második lépése annak a négyelemű a demográfiai csomagnak, amelyet a kormány nyáron indított el a kiskeresetűek adócsökkentésével - mondta el Giró-Szász András kormányszóvivő a Ma reggelben.

A gyermekvállalást ösztönzi a gyed extra

A gyermekvállalást ösztönzi a gyed extra

Biztosan jön jövőre a gyed extra. Eszerint januártól a gyes és a gyed folyósítása mellett is vállalható munka a gyermek egyéves kora után. Testvér születése esetén gyermekenként válik jogosulttá a szülő az ellátásokra. Tehát ha az ellátások folyósításának ideje alatt újabb gyermek születik, a korábbi támogatás nem szűnik meg, hanem továbbfolyósítják az összeget. Ikrek esetében egy évvel tovább, azaz legfeljebb a gyermekek hároméves koráig jár a gyed. Újdonság az is, hogy a nappali tagozatos felsőoktatási hallgatóknak és a friss diplomásoknak is jár majd ez a támogatás. A három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztatók pedig újabb adókedvezményt kapnak.

A választás szabadsága

A választás szabadsága

A 2014. január 1-től hatályba lépő intézkedéscsomag megkönnyíti a gyermeket vállaló családok és a munkába visszatérő édesanyák életét: munka gyed/gyes mellett; testvér gyed/gyes; diplomás gyed; további foglalkoztatási kedvezmények nagycsaládosoknak.

Bölcsődefejlesztés helyett gyed extra

Bölcsődefejlesztés helyett gyed extra

Pozitív lépés a gyes extra néven bejelentett intézkedéscsomag még akkor is, ha csak most, a választások előtt vezetik be. Támogatjuk, hiszen segíti a nők munkaerő-piaci részvételének növelését, amely itthon drámaian alacsony.

Erre is jó a gyed extra

Erre is jó a gyed extra

A gyed extra a foglalkoztatást is ösztönzi: a gyermek egyéves kora után a nők részmunkaidőben vagy teljes munkaidőben is visszamehetnek dolgozni, a munkahelyvédelmi akciótervben pedig az eddiginél is nagyobb adókedvezményt biztosítunk azoknak a munkaadóknak, akik kisgyerekes anyát foglalkoztatnak ? ismertette Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke a párt megyei választmányának sajtótájékoztatóján csütörtökön....

Extra gyed? - Elfogadva!

Extra gyed? - Elfogadva!

Elfogadta a parlament hétfőn a gyed extra bevezetéséről szóló törvénycsomagot, amely a gyermekvállalás ösztönzését célozza. A törvénycsomag értelmében a jövő évtől a gyes és a gyed folyósítása mellett is vállalható munka a gyermek egyéves kora után. Testvér születése esetén gyermekenként válik jogosulttá a szülő az ellátásokra. Újdonság, hogy a nappali tagozatos felsőoktatási hallgatóknak és a friss diplomásoknak is jár majd gyed bizonyos feltételek mellett. A három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztatók pedig újabb adókedvezményt kapnak.

Hirdetés
Gyed extra  intézkedés

Gyed extra intézkedés

GYED extrával erősíthető a nők foglalkoztatása. Magyarország egyik legégetőbb problémája a népességfogyás. Ennek kezelésében fontos mérföldkő a gyed extra - jelentette ki Kósa Lajos. Pelczné Gáll Ildikó szerint a gyed extrával erősíthető a nők foglalkoztatása. A Fidesz ügyvezető alelnöke Pelczné Gáll Ildikóval közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Fidesz-KDNP kormányzása alatt számos olyan intézkedést tett annak érdekében, hogy segítse a családok gyerekvállalását.

Gyed extra  kinek jár dupla ellátás?

Gyed extra kinek jár dupla ellátás?

A szülőknek nem kell választaniuk a gyermekek után megillető ellátások között, ha családba 2013. december 31-ét követően újabb gyermek születik, egyidejűleg két különböző korú gyermekre jogosultak ellátásra. Tehát feltétel a legkisebb gyermek ...

Gyed extra - sajtótájékoztató

Gyed extra - sajtótájékoztató

A 2014. január 1-től életbe lépő új családtámogatási formáról a gyed-extráról tartott sajtótájékoztatót vasárnap Szalay Ferenc és Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, aki elmondta, a program célja a gyermekvállalási kedv növelése azáltal, hogy több jövedelem marad a családoknál és a juttatások mellett a gyermek első életéve után munkát lehet vállalni.

GYED Extra 3+1 program

GYED Extra 3+1 program

A kormány továbbra is komoly lépéseket próbál megtenni annak érdekében, hogy növeljék a gyermekvállalási kedvet. A család- és népesedéspolitikai akcióterv keretén belül olyan intézkedéseket terveznek, amely kedvezően hathat a gyermekvállalásra. A különböző kedvezmények igénybe vételével szerintük a fiatalok így jobban ösztönözhetőek arra, hogy a családalapításba belevágjanak.

Gyed extra bevezetése

Gyed extra bevezetése

Az Országgyűlés több mint harminc törvénymódosítást fogadott el hétfőn a jövő évi költségvetés végrehajtásának megalapozásaként. A képviselők bevezették a kiemelt ápolási díjat, amelyet a súlyosan fogyatékos, tartósan beteg hozzátartozóikat ápolók igényelhetnek, továbbá döntöttek arról is, hogy csak 2015. szeptember 1-jétől lesz kötelező az óvoda a gyermek hároméves korától. A gyed extra is megszavazásra kerüllt

GYED extra és diplomás GYED  a kormány döntött

GYED extra és diplomás GYED a kormány döntött

A kormány döntött a családtámogatási és társadalombiztosítási ellátásokat érintő változtatásokról. 2014 január 1-től módosuló illetve újonnan bevezetésre kerülő családtámogatási rendszert kedvező irányba elmozdító változások az alábbi 4 pontban foglalhatóak össze: a GYES és GYED folyósítása mellett újra vállalható munka a gyermek egyéves kora után (Gyed extra), testvér születése esetén a korábbi ellátások megmaradnak, bevezetik a diplomás GYED intézményét, a három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztató munkaadók számára újabb adókedvezmények válnak elérhetővé.

Gyed extra, de állás is kell hozzá

Gyed extra, de állás is kell hozzá

Kizárta egymást eddig a családtámogatási juttatás - gyed, gyes - és a munkavállalás, januártól ez megváltozik. A gyermek egy éves kora után az édesanyák dolgozhatnak, és jogosultak maradnak a gyesre és a gyedre is, a gyermek két-, illetve három éves koráig. A gyed extraként minap elfogadott jogszabálycsomag kritikusai szerint a kisgyerekes nők munkaerő-piaci visszatérésének esélyeit kell növelni.

Gyed extra: a részletek

Gyed extra: a részletek

Elfogadta a Parlament 2013. december 09. napján az egyes törvényeknek a gyermekgondozási ellátások átalakításával, valamint a szociális hozzájárulási adó megfizetése alóli kedvezmény bővítésével összefüggő módosításáról szóló törvénycsomagot.

Tuti menü