Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyed exrta képes leírás: Hogy - Zöld [2. oldal]
részletek »

Gyed exrta: Hogy - Zöld [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gyed-extra.tlap.hu » Gyed exrta
Keresés
Találatok száma - 33 db
Hogy a tervezett gyermekek is világra jöjjenek

Hogy a tervezett gyermekek is világra jöjjenek

A NOE üdvözli a gyermekvállalást ösztönző intézkedéscsomagot, hiszen a gyed extra a tervezett gyermekek megszületését segíti elő. A NOE támogatja a kormány legutóbbi ülésén elfogadott négy elemből álló intézkedéscsomagot, mely a kisgyermekes szülőket, az egyetemistákat és a sokgyermekes édesanyákat foglakoztató munkáltatókat segíti. Az intézkedések célja a gyermekvállalás ösztönzése.

Ikreket vár? Jó hír, januártól három évig jár a gyed

Ikreket vár? Jó hír, januártól három évig jár a gyed

Az utolsó pillanatban módosult az új családtámogatási rendszer: ha valakinek 2014-ben (vagy később) ikrei születnek, nem két évig, hanem három évig élvezheti a jövedelemarányos gyedet. Ha valaki 2014. január 1. utánra ikergyermekeket vár, akkor duplán örülhet.

Ilyen változásokat hoz a gyed extra

Ilyen változásokat hoz a gyed extra

Több gyerekért még több pénz, gyed a felsőoktatásban tanulóknak és a dolgozó kismamák támogatása - nagyjából ezeket tartalmazza a kormány új, Gyed Extra nevű intézkedéscsomagja. 2014-től még jobb buli lesz a gyerekvállalás Magyarországon, de vajon elég-e ez ahhoz, hogy végre gyarapodni kezdjen a magyar lakosság?

Itt a Kánaán? A gyed extra a gyakorlatban

Itt a Kánaán? A gyed extra a gyakorlatban

Visszamennél dolgozni a gyed lejárta előtt, ha ezzel megmentenéd a családi költségvetést? A héten elfogadott gyed extra ugyanis elnagyolva ezt jelenti. Na meg azt, hogy a bölcsődéknek nagyüzemre kell kapcsolniuk. De vajon tudnak? És a friss anyák tudnak majd gombnyomásra munkahelyi élharcossá válni?

Jön a Baby Boom?

Jön a Baby Boom?

Elfogadta a parlament hétfőn a gyed extra bevezetéséről szóló törvénycsomagot, amely az eredeti javaslathoz képest újabb kedvezményeket is tartalmaz. 2014-től már a gyed folyósítása mellett is vállalható munka. Ha a folyósítás ideje alatt újabb testvér születik, a szülő gyermekenként válik jogosulttá az ellátásokra.

Megduplázódhat a nők jövedelme a gyed extrával

Megduplázódhat a nők jövedelme a gyed extrával

A 2-2,5-szeresére is emelkedhet jövőre a nők jövedelme a gyed extráról szóló törvénycsomagban foglalt intézkedésekkel - közölte a Fidesz szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. 'A gyed extrával a nők, az édesanyák iránti megbecsülésünket szeretnénk kifejezni' - fogalmazott, megemlítve a korábbi családpolitikai intézkedéseik közül a családi adórendszert, a három évre visszaállított gyest, az édesanyákat segítő foglalkoztatási programokat, valamint a nők negyven évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét.

Milyen hatása lesz az extra GYED-nek?

Milyen hatása lesz az extra GYED-nek?

Eszerint a szülők a gyerek egy éves kora után visszamehetnek dolgozni, de egyidejűleg kapják a GYED-et, vagy a GYES-t is. Két gyerek esetén dupla támogatást is kaphatnak a szülők. A témában Székely Hajnalka a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke válaszolt a Mokka kérdéseire.

Mindent, amit a GYED extráról tudni kell!

Mindent, amit a GYED extráról tudni kell!

Vállalhatok munkát gyed mellett? Más szabályok vonatkoznak rám, ha diplomával rendelkezem? Mi az a testvér gyed? És milyen foglalkoztatási kedvezményt kaphatnak a nagycsaládosok? A válaszokat a linkre kattintva találhatjátok!

Nagy változások éve lesz 2014.

Nagy változások éve lesz 2014.

A változások nagy része a 2013.12.31 után született gyermekek szüleire vonatkozik. De mivel a TGYÁS-t jelenleg két kivételen kívül (vagy az anya halála, vagy tartós kikerülése a háztartásból - pl. kórházi kezelés) az anyák veszik igénybe, így főleg róluk beszélhetünk.

Hirdetés
Rétvári: francia példát követ a kormány családpolitikája

Rétvári: francia példát követ a kormány családpolitikája

Franciaországban bevált, itt is sikeres lehet a családtámogatási rendszer, amiben a kisebb rezsi, több adókedvezmény, a három évre meghosszabbított Gyed Extra és a munkahelyi védelem is gyermekvállalásra csábít - mondta el a Rádió Orientnek Rétvári Bence.

Segíti a következő gyermek megszületését a gyed extra

Segíti a következő gyermek megszületését a gyed extra

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint a gyed extra segíteni fogja a következő gyermek megszületését és általa könnyebben lesznek vállalhatók a gyermeknevelés költségei. Azáltal, hogy ha valaki a gyes, gyed mellett munkát vállal a gyermek egyéves kora után és megkapja jövedelme mellé ezt a juttatást is, könnyebben vállalhatók lesznek a gyermeknevelés költségei...

Számolhatnak a kismamák

Számolhatnak a kismamák

A gyermekvállalási kedvet növelné egy újabb, családokat segítő csomag bevezetése: a Gyed-Extra. A kormány november elején döntött a négy pilléren nyugvó rendszerről azt remélve, hogy 2014-ben többen születnek Magyarországon.

Tgyás, gyes, gyed extra  mi micsoda?

Tgyás, gyes, gyed extra mi micsoda?

Mi a gyes és a tgyás? Mire ki jogosult, és milyen változásokat hozott a gyed extra? Most mindenre választ kapsz! Négy konkrét intézkedésről döntöttek: újabb baba születésekor, a korábbi ellátással folyósítható az új ellátás; a gyermek egy éves kora után időkorlátozás nélkül lehet keresőtevékenységet folytatni.

Több gyereket hozhat a gyed extra

Több gyereket hozhat a gyed extra

A gyed extra január elsejétől történő bevezetésének legfontosabb üzenete, hogy az édesanyákat és a nőket a kormány részéről kiemelt tisztelet és támogatás övezi - emelte ki Hoppál Péter országgyűlési képviselő, amikor egy sajtótájékoztatón a családok támogatásáról beszélt.

Újabb családtámogatások jövőre  itt a gyed extra

Újabb családtámogatások jövőre itt a gyed extra

Újabb családi támogatási formákat vezetnek be jövőre, döntött a kormány az úgynevezett gyed extra csomagról - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön egy konferencián. A csomagban foglalt intézkedések 65 ezer kisgyermeket nevelő édesanyát érintenek.

Zöld utat kapott a gyed extra

Zöld utat kapott a gyed extra

Elfogadta a parlament a gyed extra bevezetéséről szóló törvénycsomagot. Januártól a gyes és a gyed mellett is dolgozhatnak a kismamák. A jövő évtől a gyes és a gyed folyósítása mellett is vállalható munka a gyermek egyéves kora után. Testvér születése esetén gyermekenként válik jogosulttá a szülő az ellátásokra. Újdonság, hogy a nappali tagozatos felsőoktatási hallgatóknak és a friss diplomásoknak is jár majd gyed bizonyos feltételek mellett. A három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztatók pedig újabb adókedvezményt kapnak. Ha a gyermekgondozási ellátások folyósításának ideje alatt újabb gyermek születik, a korábbi ellátás nem szűnik meg, hanem a jogosultság teljes ideje alatt továbbfolyósítják az összeget.

Tuti menü