Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyed extra linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Gyed extra képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: gyed-extra.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
 Gyed extra: támogatnák a kismamák visszatérését a munkahelyekr

Gyed extra: támogatnák a kismamák visszatérését a munkahelyekr

A kismamák munkaerő-piaci visszatérését támogató, úgynevezett 'gyed extra' bevezetéséről tárgyal szeptemberi ülésén a Fidesz parlamenti frakciója - jelentette be pénteken, a TV2 Mokka című műsorában Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője a rezsicsökkentés folytatásáról és a devizahitelesek megsegítésének módjáról is beszélt.

2014. januártól indulnak a kedvezmények

2014. januártól indulnak a kedvezmények

A gyed extra egy teljesen új, eddig nem létező családtámogatási forma, amely bebizonyítja, a kormány a nők, az édesanyák, a családok mellett áll ? kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Csöbör Katalin (Fidesz) országgyűlési képviselő. Mint mondta: az új támogatás ösztönzi a gyermekvállalást és a munkavállalókat is segíti.

2017-ben nő a Gyed maximális összege

2017-ben nő a Gyed maximális összege

2017-ben 15%-kal emelkedik a minimálbér összege, ami azt jelenti, hogy az eddigi bruttó 111 000 forint a 15%-os emelésnek köszönhetően 2017-től 127 500 forintra nő. Ennek a családtámogatások közül a legnagyobb hatása a gyermekgondozási díjra (GYED) van, ugyanis a minimálbér emelés következtében a maximálisan igénybe vehető GYED összege 2017-ben nőni fog. Ha szeretnéd tudni, hogy mennyivel, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a cikket.

60 napos keresőtevékenység korlátozás a Gyed extrában!

60 napos keresőtevékenység korlátozás a Gyed extrában!

Január elsejétől a kisgyermeket nevelő szülők a gyermek után folyósított ellátás megtartása mellett korábban visszatérhetnek a munka világába. Azok a szülők, akik az új szabályok hatályba lépése előtt csak a Gyed, vagy a Gyes folyósítás szüneteltetésével vagy megszüntetésével folytathattak keresőtevékenységet, a jogosultsági időn belül ismét jogosulttá váltak az ellátásra, és kérelmezhetik azok folyósítását. A keresőtevékenység azonban nem teljesen korlátlan. A részletekért kattints a linkre!

A gyed extra az édesanyák megbecsülését jelzi

A gyed extra az édesanyák megbecsülését jelzi

A gyed extra jelzi az édesanyák megbecsülését, megkönnyítheti a munkaerő-piaci visszatérésüket, és az új családtámogatási intézkedések bevezetéséről hozott kormánydöntés segíthet megállítani a népességfogyást ...

A gyed extra csak a kezdet

A gyed extra csak a kezdet

gyed extra a második lépése annak a négyelemű a demográfiai csomagnak, amelyet a kormány nyáron indított el a kiskeresetűek adócsökkentésével - mondta el Giró-Szász András kormányszóvivő a Ma reggelben.

A gyed extra és társai

A gyed extra és társai

Január 1-jétől több gyermek után többszörös ellátás jár, a felsőoktatásban tanulók is kaphatnak gyedet, a munkába hamarabb visszatérő anyák pedig fizetésük mellé gyed extrát. Ahány helyzet, annyiféle.

A gyed extra mérföldkő a népességfogyás kezelésében

A gyed extra mérföldkő a népességfogyás kezelésében

Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a gyed extra mérföldkő Magyarország egyik legfontosabb problémájának, a népességfogyásnak a kezelésében. Kósa Lajos budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a parlament hétfő este szavaz a gyed extra bevezetéséről, azaz a gyermekvállalást segítő törvénycsomagról.

A gyermekvállalást ösztönzi a gyed extra

A gyermekvállalást ösztönzi a gyed extra

Biztosan jön jövőre a gyed extra. Eszerint januártól a gyes és a gyed folyósítása mellett is vállalható munka a gyermek egyéves kora után. Testvér születése esetén gyermekenként válik jogosulttá a szülő az ellátásokra. Tehát ha az ellátások folyósításának ideje alatt újabb gyermek születik, a korábbi támogatás nem szűnik meg, hanem továbbfolyósítják az összeget. Ikrek esetében egy évvel tovább, azaz legfeljebb a gyermekek hároméves koráig jár a gyed. Újdonság az is, hogy a nappali tagozatos felsőoktatási hallgatóknak és a friss diplomásoknak is jár majd ez a támogatás. A három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztatók pedig újabb adókedvezményt kapnak.

Hirdetés
A nők foglalkoztatásának bővülését várják a GYED extrától

A nők foglalkoztatásának bővülését várják a GYED extrától

Húszezerrel is több nő térhet vissza a munkaerőpiacra a gyed extra januári bevezetése után - ezt mondta Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos. Január elsején lép életbe az az intézkedéscsomag, amelynek célja az, hogy a családoknak ne kelljen választaniuk a gyermekvállalás és a munka között.

A választás szabadsága

A választás szabadsága

A 2014. január 1-től hatályba lépő intézkedéscsomag megkönnyíti a gyermeket vállaló családok és a munkába visszatérő édesanyák életét: munka gyed/gyes mellett; testvér gyed/gyes; diplomás gyed; további foglalkoztatási kedvezmények nagycsaládosoknak.

Adózóna kérdés-válasz

Adózóna kérdés-válasz

Tisztelt Szerkesztőség! A következő kérdésben kérem állásfoglalásukat:gyesről visszatérő anyuka 3 hét munkanélküli ellátás után 8 hónapja folyamatosan dolgozik határozott idejű munkaszerződéssel. A munkaszerződését 2 havonta hosszabbítják meg a munka mennyiségétől függően..

AnyaBarát blog szakértője válaszol

AnyaBarát blog szakértője válaszol

Az Anyabarát portálon kismama tb (tgyás, gyed, táppénz, gyáp), családtámogatás (gyes, gyet, családi pótlék), munkába visszatérés, vállalkozás indítása, gyermeknevelés nem csak anyáknak, hanem apáknak is. Cikkek, szakértők, ingyenes kiadványok, megoldások feltárása.

Áttörést hozhat a gyed extra a kisgyermekesek foglalkoztatásában

Áttörést hozhat a gyed extra a kisgyermekesek foglalkoztatásában

Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos szerint áttörést hozhat a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában, hogy 2014. január 1-jétől a gyed mellett is lehet dolgozni.

Az anyák fele nem tud elhelyezkedni

Az anyák fele nem tud elhelyezkedni

Üzletanyu születik. Önfoglalkoztatás, szabadúszás és internetes munka. A gyes és gyed után elhelyezkedni nem tudó édesanyáknak tartottak előadást a vállalkozás indításáról. Az anyukák fele nem tud visszamenni korábi munkahelyére dolgozni a Gyes lejárta után. Sokan az otthon töltött éveket követően szinte teljesen kiesnek a munka világából. Harmaduk egyáltalán nem gondolkodik a jövőről a Gyed vagy Gyes alatt. A többi között ezért is szeretne az anyukáknak segíteni Vida Ágnes. Az online marketingszakértő olyan otthonról végezhető vállalkozás indítására ösztönzi a szülőket, amellyel bevételi forráshoz juthatnak

Bölcsődefejlesztés helyett gyed extra

Bölcsődefejlesztés helyett gyed extra

Pozitív lépés a gyes extra néven bejelentett intézkedéscsomag még akkor is, ha csak most, a választások előtt vezetik be. Támogatjuk, hiszen segíti a nők munkaerő-piaci részvételének növelését, amely itthon drámaian alacsony.

Bölcsődei férőhelyek létrehozásásnak támogatása

Bölcsődei férőhelyek létrehozásásnak támogatása

Több mint 28 milliárd forintból négy év alatt mintegy 11 ezer új bölcsődei férőhelyet hoz létre a kormányzat 2014 végéig. A gyed extra bevezetésével azonban új helyek tízezreire is szükség lehet már jövőre, ami gigantikus fejlesztést igényelne.

Tuti menü