Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyed extra linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Családinet - Gyed [2. oldal]
részletek »

Gyed extra képes leírás: Családinet - Gyed [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gyed-extra.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Családinet kérdezz-felelek

Családinet kérdezz-felelek

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője. Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Diplomás Gyed

Diplomás Gyed

Január 1-jétől nemcsak GYES-t, hanem GYED-et is kaphat az a főiskolai, vagy egyetemi hallgató, aki két félévet tud igazolni - nappali tagozaton. A felsőfokú alap-képzésben, szakképzésben, vagy felsőoktatási szak-, illetve tovább-képzésben részt vevő hallgatók a minimálbér 70 százalékát, míg a mester- vagy doktori képzésben részt vevő fiatalok a garantált bérminimum 70 százalékát kaphatják meg GYED-ként.

Diplomás gyed, nézzük a részleteket!

Diplomás gyed, nézzük a részleteket!

2014. január elsejétől, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül magyar nyelvű felsőfokú alapképzés, felsőfokú szakképzés, felsőoktatási szakképzés, szakirányú továbbképzés, továbbá mesterképzés, egységes, osztatlan képzés, doktori képzés nappali tagozatán legalább két aktív félév hallgatói jogviszonnyal rendelkezik jogosulttá válhat gyedre. Részletes információkért kattints a linkre!

Döntöttek: az egyetemisták és a pályakezdők is kapnak gyedet

Döntöttek: az egyetemisták és a pályakezdők is kapnak gyedet

A jövőben azok lesznek jogosultak a gyedre, akik nappali tagozaton folytatnak felsőfokú tanulmányokat, és megfelelnek az előírt feltételeknek, így magyar nyelvű képzésben vettek részt a szülés előtti két évben, és volt legalább két félév aktív hallgatói jogviszonyuk. A hallgatói jogviszony szünetelését, illetve megszűnését követő egy éven belül szülő nők is jogosultak lesznek gyedre.

Egyelőre nincs sorbaállás a gyed extráért

Egyelőre nincs sorbaállás a gyed extráért

Január 1-jétől életbe lépett a gyed extra csomag, amellyel a kormány a gyermekvállalási kedv növekedését szeretné elérni. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy a gyermek egyéves kora után az anyák a gyermekgondozási díj (gyed) vagy a gyermekgondozási segély (gyes) folyósítása mellett is dolgozzanak, valamint azt is, hogy újabb gyermek születése esetén mindkét gyermek után juttatást kapjanak. Egyelőre azonban kevés az igénylő, az anyák inkább csak érdeklődnek a lehetőségről.

Éppen ott nincs bölcsőde, ahol a legtöbb a gyerek

Éppen ott nincs bölcsőde, ahol a legtöbb a gyerek

Jelenleg Magyarországon kevés bölcsőde van, a legtöbbjük igencsak túlzsúfolt. Átlagosan 5-10 bölcsődés korú gyermek jut egy bölcsődei férőhelyre. A működő bölcsődék ma Magyarországon nemcsak szétszórtan helyezkednek el, de jól láthatóan a bölcsődei szolgáltatás nem követi a helyi valós igényeket.

Érdemes a nőket helyzetbe hozni

Érdemes a nőket helyzetbe hozni

Nem csupán a jogszabályi háttér, hanem a munkaadó és a munkavállaló közötti bizalmon alapuló párbeszéd is fontos alapja a rugalmas munkaerőpiac létrejöttének. A női foglalkoztatás területén létszámban és a szemléletben is új helyzet állt elő, a magyar nők képzettsége és tudása kiemelkedően jó. Nemcsak az egyének, hanem a családok szintjén is az egyik legnagyobb kihívás megtalálni azt a pontot, amíg a munka bejöhet a privát szférába - jelentette ki az MNO-nak Szalai Piroska. A női foglalkoztatásért felelős kormánybiztost szembesítettük azzal is, hogy - egy felmérés szerint - a magyarok döntő többsége szerint nem létezik munkahelyi biztonság.

Erre is jó a gyed extra

Erre is jó a gyed extra

A gyed extra a foglalkoztatást is ösztönzi: a gyermek egyéves kora után a nők részmunkaidőben vagy teljes munkaidőben is visszamehetnek dolgozni, a munkahelyvédelmi akciótervben pedig az eddiginél is nagyobb adókedvezményt biztosítunk azoknak a munkaadóknak, akik kisgyerekes anyát foglalkoztatnak ? ismertette Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke a párt megyei választmányának sajtótájékoztatóján csütörtökön....

Extra gyed? - Elfogadva!

Extra gyed? - Elfogadva!

Elfogadta a parlament hétfőn a gyed extra bevezetéséről szóló törvénycsomagot, amely a gyermekvállalás ösztönzését célozza. A törvénycsomag értelmében a jövő évtől a gyes és a gyed folyósítása mellett is vállalható munka a gyermek egyéves kora után. Testvér születése esetén gyermekenként válik jogosulttá a szülő az ellátásokra. Újdonság, hogy a nappali tagozatos felsőoktatási hallgatóknak és a friss diplomásoknak is jár majd gyed bizonyos feltételek mellett. A három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztatók pedig újabb adókedvezményt kapnak.

Hirdetés
Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Mennyi ideig jár a Gyed? Hogyan dolgozhatok Gyed, Gyes folyósítása mellett? Hány gyermek után és milyen pénzbeli ellátásokat kaphatok egyidejűleg? Hogy járok jobban? Sok-sok hasonló kérdést tesznek fel az anyukák a gyakori kérdések weboldalon. Kérdésed van, kattints a linkre!

Gyed extra  intézkedés

Gyed extra intézkedés

GYED extrával erősíthető a nők foglalkoztatása. Magyarország egyik legégetőbb problémája a népességfogyás. Ennek kezelésében fontos mérföldkő a gyed extra - jelentette ki Kósa Lajos. Pelczné Gáll Ildikó szerint a gyed extrával erősíthető a nők foglalkoztatása. A Fidesz ügyvezető alelnöke Pelczné Gáll Ildikóval közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Fidesz-KDNP kormányzása alatt számos olyan intézkedést tett annak érdekében, hogy segítse a családok gyerekvállalását.

Gyed extra  kinek jár dupla ellátás?

Gyed extra kinek jár dupla ellátás?

A szülőknek nem kell választaniuk a gyermekek után megillető ellátások között, ha családba 2013. december 31-ét követően újabb gyermek születik, egyidejűleg két különböző korú gyermekre jogosultak ellátásra. Tehát feltétel a legkisebb gyermek ...

GYED Extra  már megint

GYED Extra már megint

Annyi kérdés érkezik a blogra, a Facebook-oldalra, az e-mail címeimre, hogy lassan lefagy a laptopom... Úgyhogy úgy döntöttem, még egy kicsit elővesszük a GYED Extra témát, de most más szemszögből. Ahhoz, hogy megértsétek, miért nem lehet minden kérdésre azonnal és biztos választ adni, nézzük meg egy kicsit , hogyan születik meg egy törvény.

Gyed extra - Dr. Frei Anita blogja

Gyed extra - Dr. Frei Anita blogja

Nem kell lemondaniuk a gyed-ről azoknak az anyukáknak, akik jövőre kívánnak visszatérni munkahelyükre, bevezetik a diplomás gyedet, több gyermek után pedig több pénz jár majd 2014-ben. Jó hír azoknak a kismamáknak, akik 2014-ben tervezik a visszatérést a munkahelyükre, hogy jövőre a gyes és gyed folyósítása mellett is lehet dolgozni, nem kell lemondani sem a gyedről (ha a gyermek még nincs 2 éves), sem a gyesről (ami jelenleg csak részmunkaidő vállalása esetén jár.) Aki tehát most fontolgatja azt, hogy jövőre újra munkába állna, számolhat azzal, hogy több marad majd a zsebében...

Gyed extra - sajtótájékoztató

Gyed extra - sajtótájékoztató

A 2014. január 1-től életbe lépő új családtámogatási formáról a gyed-extráról tartott sajtótájékoztatót vasárnap Szalay Ferenc és Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, aki elmondta, a program célja a gyermekvállalási kedv növelése azáltal, hogy több jövedelem marad a családoknál és a juttatások mellett a gyermek első életéve után munkát lehet vállalni.

GYED Extra 3+1 program

GYED Extra 3+1 program

A kormány továbbra is komoly lépéseket próbál megtenni annak érdekében, hogy növeljék a gyermekvállalási kedvet. A család- és népesedéspolitikai akcióterv keretén belül olyan intézkedéseket terveznek, amely kedvezően hathat a gyermekvállalásra. A különböző kedvezmények igénybe vételével szerintük a fiatalok így jobban ösztönözhetőek arra, hogy a családalapításba belevágjanak.

Gyed extra bevezetése

Gyed extra bevezetése

Az Országgyűlés több mint harminc törvénymódosítást fogadott el hétfőn a jövő évi költségvetés végrehajtásának megalapozásaként. A képviselők bevezették a kiemelt ápolási díjat, amelyet a súlyosan fogyatékos, tartósan beteg hozzátartozóikat ápolók igényelhetnek, továbbá döntöttek arról is, hogy csak 2015. szeptember 1-jétől lesz kötelező az óvoda a gyermek hároméves korától. A gyed extra is megszavazásra kerüllt

Tuti menü