Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyed extra linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Jön - Program [4. oldal]
részletek »

Gyed extra képes leírás: Jön - Program [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gyed-extra.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Jön a diplomás GYED

Jön a diplomás GYED

Jövő évtől már azoknak a hallgatónak, vagy friss diplomásoknak is jár a GYED, akik hallgatói jogviszonyuk fennállása alatt szülnek gyermeket, feltéve, hogy a szülést megelőző két évben legalább két aktív félévet teljesítettek nappali tagozaton. További feltétel, hogy gyermeküket saját háztartásukban neveljék. Gyermekgondozási díjra jogosult továbbá, akinek hallgatói jogviszonyának megszűnése után egy éven belül születik gyermeke.

Jövőre gyed mellett is dolgozhatnak az anyukák

Jövőre gyed mellett is dolgozhatnak az anyukák

Feloldják a gyed melletti keresőtevékenység korlátozását és az anyukák a gyermekük első életévét követően az ellátás megtartása mellett dolgozhatnak. Egyidejűleg megszűnik a gyes melletti munkavégzés időkorlátozása is. Tudj meg többet a videóból, kattints a linkre!

Jövőre már hallgatói jogviszony után is jár a Gyed

Jövőre már hallgatói jogviszony után is jár a Gyed

Az a hallgató vagy frissen diplomázott szülő is jogosult lesz a GYED folyósítására, aki a szülést megelőző két éven belül felsőfokú képzés nappali tagozatán két aktív félévet meghaladó hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és a nappali tagozatos hallgatói jogviszony fennállása alatt ad életet gyermekének, akit saját háztartásában nevel.

Kecskemét sokat nyer a gyed extrával

Kecskemét sokat nyer a gyed extrával

Több tízezer nő munkába állását segíti a kormány jövőre a gyed extra bevezetésével- mondta el Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője Kecskeméten vasárnap délután a párt kecskeméti irodájában. A sajtótájékoztatón dr. Zombor Gábor, a párt országgyűlési képviselője és a város polgármestere azt mondta, nemcsak a kecskeméti családok, hanem az önkormányzat is sokat nyerhet a gyed extra bevezetésével.

Kiszámoltuk mennyire éri meg 2014-ben gyermeket vállalni!

Kiszámoltuk mennyire éri meg 2014-ben gyermeket vállalni!

Az elmúlt két napban számos sajtóorgánumban megjelent a GYED Extra névre keresztelt programcsomag híre. Az Emberi Erőforrások Minisztérium szociális és családügyért felelős államtitkára (Soltész Miklós) az egyik ismert hírpoltál cikke szerint négy konkrét intézkedés jövőbeni bevezetését jelentette be.

Még kevesebb gyerek születik

Még kevesebb gyerek születik

Kevesebb gyermek született az év első hét hónapjában, mint egy évvel korábban, ám a halálozások száma nagyobb mértékben csökkent ugyanebben az időszakban, így valamelyest lassult a népességfogyás üteme - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb tájékoztatójából.

Megduplázódhat a nők jövedelme a gyed extrával

Megduplázódhat a nők jövedelme a gyed extrával

A 2-2,5-szeresére is emelkedhet jövőre a nők jövedelme a gyed extráról szóló törvénycsomagban foglalt intézkedésekkel - közölte a Fidesz szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. 'A gyed extrával a nők, az édesanyák iránti megbecsülésünket szeretnénk kifejezni' - fogalmazott, megemlítve a korábbi családpolitikai intézkedéseik közül a családi adórendszert, a három évre visszaállított gyest, az édesanyákat segítő foglalkoztatási programokat, valamint a nők negyven évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét.

Miért nem születik elég gyermek?

Miért nem születik elég gyermek?

A gyermekgondozás és a munka összeegyeztetése sok esetben konfliktusokkal jár. A kevés bölcsődei férőhely, az óvodáknak a munkaidőhöz alig igazodó nyitvatartási ideje, a csekély számú rész-, illetve távmunka-lehetőség komolyan megnehezíti a magyar anyák munkavállalását. Mindez pedig kihathat a gyermekvállalási kedvre is.

Milyen hatása lesz az extra GYED-nek?

Milyen hatása lesz az extra GYED-nek?

Eszerint a szülők a gyerek egy éves kora után visszamehetnek dolgozni, de egyidejűleg kapják a GYED-et, vagy a GYES-t is. Két gyerek esetén dupla támogatást is kaphatnak a szülők. A témában Székely Hajnalka a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke válaszolt a Mokka kérdéseire.

Hirdetés
Minden, amit a Gyed 2017-ről tudni érdemes

Minden, amit a Gyed 2017-ről tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, amit a gyermekgondozási díjjal kapcsolatosan tudni érdemes. A gyed 2017 továbbra is jár minden kismamának, akik a szülést megelőző két évben legalább 365 napot meghaladó biztosítási jogviszonnyal rendelkeztek, azaz munkáltatójuk befizette a törvényben előírt járulékokat. Nappali tagozatos egyetemi, főiskolai hallgató kismamáknak is jár az ellátás.

Mindent, amit a GYED extráról tudni kell!

Mindent, amit a GYED extráról tudni kell!

Vállalhatok munkát gyed mellett? Más szabályok vonatkoznak rám, ha diplomával rendelkezem? Mi az a testvér gyed? És milyen foglalkoztatási kedvezményt kaphatnak a nagycsaládosok? A válaszokat a linkre kattintva találhatjátok!

Munka a gyermek első életéve után

Munka a gyermek első életéve után

A gyermek egyéves kora után az anyukák, - ha akarnak - akkor dolgozhatnak, és jogosultak maradnak a gyedre, gyesre. A juttatást továbbra is megkapják a gyerek két, illetve három éves koráig, így a család jövedelme is több lesz. Rész- és teljes munkaidőben is visszamehetnek dolgozni az édesanyák.

Munkáltató által fizetett bölcsőde

Munkáltató által fizetett bölcsőde

A bölcsőde intézmény. Nagyon jó gyermekellátási forma, de nem rugalmas. A családi napközi szülőt helyettesítő ellátás, családias, rugalmas, költséghatékony, több női munkahelyet teremt. Szeretnénk, ha a bölcsőde mellett, a családi napköziben is fizethetné a szülő munkáltatója a térítési díjat. Mi a családi napközikkel vagyunk!

Nagy változások éve lesz 2014.

Nagy változások éve lesz 2014.

A változások nagy része a 2013.12.31 után született gyermekek szüleire vonatkozik. De mivel a TGYÁS-t jelenleg két kivételen kívül (vagy az anya halála, vagy tartós kikerülése a háztartásból - pl. kórházi kezelés) az anyák veszik igénybe, így főleg róluk beszélhetünk.

NGM: komoly gátat old fel a gyed extra

NGM: komoly gátat old fel a gyed extra

Hazánkban a gyermekvállaláshoz kapcsolódó ellátások többnyire a többi országot megelőzve, úttörő módon kerültek kialakításra. A GYES rendszerét 1967-ben vezetették be, célja az akkor 1,8 körüli termékenységi arány növelése volt, a hetvenes évek végéig 2 fölötti termékenységi arányt eredményezett. Majd egy újabb születésszám csökkenés ellensúlyozására 1985-ben bevezették a keresetarányos GYED-et, ami szintén unikális volt a maga idejében.

Nőtt a bölcsődei férőhelyek száma

Nőtt a bölcsődei férőhelyek száma

Biatorbágy első bölcsődéjét avatta fel Soltész Miklós szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkár vasárnap - közölte az államtitkárság. A 72 férőhelyes bölcsőde felépítéséhez az Új Széchenyi Terv keretében 250 millió forint támogatást nyert el a város.

Program a bölcsődei férőhelyek számának növelésére

Program a bölcsődei férőhelyek számának növelésére

Több mint félmillió forinttal magasabb járulékkedvezményt is igénybe vehetnek azok a cégek, amelyek a jövőben három vagy annál több gyermeket nevelő édesanyákat foglalkoztatnak vagy visszafoglalkoztatnak. Sőt, az új szabályozás szerint a mostani kettő helyett három év teljes járulékmentesség jár.

Tuti menü