Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Keresőtevékenység Gyed, Gyes, Gyet mellett képes leírás - Gyed extra.tlap.hu
részletek »

Keresőtevékenység Gyed, Gyes, Gyet mellett - Gyed extra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyed-extra.tlap.hu » Keresőtevékenység Gyed, Gyes, Gyet mellett
Keresés
Találatok száma - 15 db
60 napos keresőtevékenység korlátozás a Gyed extrában!

60 napos keresőtevékenység korlátozás a Gyed extrában!

Január elsejétől a kisgyermeket nevelő szülők a gyermek után folyósított ellátás megtartása mellett korábban visszatérhetnek a munka világába. Azok a szülők, akik az új szabályok hatályba lépése előtt csak a Gyed, vagy a Gyes folyósítás szüneteltetésével vagy megszüntetésével folytathattak keresőtevékenységet, a jogosultsági időn belül ismét jogosulttá váltak az ellátásra, és kérelmezhetik azok folyósítását. A keresőtevékenység azonban nem teljesen korlátlan. A részletekért kattints a linkre!

A nők foglalkoztatásának bővülését várják a GYED extrától

A nők foglalkoztatásának bővülését várják a GYED extrától

Húszezerrel is több nő térhet vissza a munkaerőpiacra a gyed extra januári bevezetése után - ezt mondta Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos. Január elsején lép életbe az az intézkedéscsomag, amelynek célja az, hogy a családoknak ne kelljen választaniuk a gyermekvállalás és a munka között.

Áttörést hozhat a gyed extra a kisgyermekesek foglalkoztatásában

Áttörést hozhat a gyed extra a kisgyermekesek foglalkoztatásában

Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos szerint áttörést hozhat a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában, hogy 2014. január 1-jétől a gyed mellett is lehet dolgozni.

Az anyák fele nem tud elhelyezkedni

Az anyák fele nem tud elhelyezkedni

Üzletanyu születik. Önfoglalkoztatás, szabadúszás és internetes munka. A gyes és gyed után elhelyezkedni nem tudó édesanyáknak tartottak előadást a vállalkozás indításáról. Az anyukák fele nem tud visszamenni korábi munkahelyére dolgozni a Gyes lejárta után. Sokan az otthon töltött éveket követően szinte teljesen kiesnek a munka világából. Harmaduk egyáltalán nem gondolkodik a jövőről a Gyed vagy Gyes alatt. A többi között ezért is szeretne az anyukáknak segíteni Vida Ágnes. Az online marketingszakértő olyan otthonról végezhető vállalkozás indítására ösztönzi a szülőket, amellyel bevételi forráshoz juthatnak

Egyelőre nincs sorbaállás a gyed extráért

Egyelőre nincs sorbaállás a gyed extráért

Január 1-jétől életbe lépett a gyed extra csomag, amellyel a kormány a gyermekvállalási kedv növekedését szeretné elérni. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy a gyermek egyéves kora után az anyák a gyermekgondozási díj (gyed) vagy a gyermekgondozási segély (gyes) folyósítása mellett is dolgozzanak, valamint azt is, hogy újabb gyermek születése esetén mindkét gyermek után juttatást kapjanak. Egyelőre azonban kevés az igénylő, az anyák inkább csak érdeklődnek a lehetőségről.

Érdemes a nőket helyzetbe hozni

Érdemes a nőket helyzetbe hozni

Nem csupán a jogszabályi háttér, hanem a munkaadó és a munkavállaló közötti bizalmon alapuló párbeszéd is fontos alapja a rugalmas munkaerőpiac létrejöttének. A női foglalkoztatás területén létszámban és a szemléletben is új helyzet állt elő, a magyar nők képzettsége és tudása kiemelkedően jó. Nemcsak az egyének, hanem a családok szintjén is az egyik legnagyobb kihívás megtalálni azt a pontot, amíg a munka bejöhet a privát szférába - jelentette ki az MNO-nak Szalai Piroska. A női foglalkoztatásért felelős kormánybiztost szembesítettük azzal is, hogy - egy felmérés szerint - a magyarok döntő többsége szerint nem létezik munkahelyi biztonság.

GYED Extra  már megint

GYED Extra már megint

Annyi kérdés érkezik a blogra, a Facebook-oldalra, az e-mail címeimre, hogy lassan lefagy a laptopom... Úgyhogy úgy döntöttem, még egy kicsit elővesszük a GYED Extra témát, de most más szemszögből. Ahhoz, hogy megértsétek, miért nem lehet minden kérdésre azonnal és biztos választ adni, nézzük meg egy kicsit , hogyan születik meg egy törvény.

Gyed extra - Dr. Frei Anita blogja

Gyed extra - Dr. Frei Anita blogja

Nem kell lemondaniuk a gyed-ről azoknak az anyukáknak, akik jövőre kívánnak visszatérni munkahelyükre, bevezetik a diplomás gyedet, több gyermek után pedig több pénz jár majd 2014-ben. Jó hír azoknak a kismamáknak, akik 2014-ben tervezik a visszatérést a munkahelyükre, hogy jövőre a gyes és gyed folyósítása mellett is lehet dolgozni, nem kell lemondani sem a gyedről (ha a gyermek még nincs 2 éves), sem a gyesről (ami jelenleg csak részmunkaidő vállalása esetén jár.) Aki tehát most fontolgatja azt, hogy jövőre újra munkába állna, számolhat azzal, hogy több marad majd a zsebében...

Gyed extra: kedvezmények munkáltatóknak és kisgyermekes anyáknak

Gyed extra: kedvezmények munkáltatóknak és kisgyermekes anyáknak

Öt év alatt több mint félmillió forinttal magasabb járulékkedvezményt is igénybe vehetnek azok a cégek, amelyek a jövőben három vagy annál több gyermeket nevelő édesanyákat foglalkoztatnak - mondta a foglalkoztatáspolitikai államtitkár. Czomba Sándor kiemelte, az új szabályozás szerint a mostani kettő helyett három év teljes járulékmentesség jár, és egy helyett két évig a szociális hozzájárulási adó felét kell csak fizetni.

Hirdetés
Jövőre gyed mellett is dolgozhatnak az anyukák

Jövőre gyed mellett is dolgozhatnak az anyukák

Feloldják a gyed melletti keresőtevékenység korlátozását és az anyukák a gyermekük első életévét követően az ellátás megtartása mellett dolgozhatnak. Egyidejűleg megszűnik a gyes melletti munkavégzés időkorlátozása is. Tudj meg többet a videóból, kattints a linkre!

Kecskemét sokat nyer a gyed extrával

Kecskemét sokat nyer a gyed extrával

Több tízezer nő munkába állását segíti a kormány jövőre a gyed extra bevezetésével- mondta el Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője Kecskeméten vasárnap délután a párt kecskeméti irodájában. A sajtótájékoztatón dr. Zombor Gábor, a párt országgyűlési képviselője és a város polgármestere azt mondta, nemcsak a kecskeméti családok, hanem az önkormányzat is sokat nyerhet a gyed extra bevezetésével.

Munka a gyermek első életéve után

Munka a gyermek első életéve után

A gyermek egyéves kora után az anyukák, - ha akarnak - akkor dolgozhatnak, és jogosultak maradnak a gyedre, gyesre. A juttatást továbbra is megkapják a gyerek két, illetve három éves koráig, így a család jövedelme is több lesz. Rész- és teljes munkaidőben is visszamehetnek dolgozni az édesanyák.

Segítség a gyes után elhelyezkedni vágyó nőknek

Segítség a gyes után elhelyezkedni vágyó nőknek

Megnyílt az első magyarországi családbarát közösségi iroda Szegeden; a Tó Office a Tudásklaszter Nonprofit Kft. gyermekvállalás után munkába visszatérő nők elhelyezkedését segítő programjának egyik eleme - mondta el a megnyitóval egybekötött keddi sajtótájékoztatón a projekt menedzsere.

Sokaknak segíthetnek az új gyed-szabályok

Sokaknak segíthetnek az új gyed-szabályok

A gyermek egyéves korától korlátok nélkül lehet munkát vállalni a gyermekgondozási ellátások mellett is, ha az ellátások folyósításának ideje alatt újabb gyermek születik, a korábbi ellátás nem szűnik meg, és 2014-től azok is jogosultak lesznek a gyedre, akik nappali tagozaton folytatnak felsőfokú tanulmányokat, és megfelelnek az előírt feltételeknek.

Zsigó: minden élethelyzetben a nők mellett állunk

Zsigó: minden élethelyzetben a nők mellett állunk

Támogatjuk az édesanyákat abban, hogy a kisgyermek nevelése mellett munkát vállalhassanak, és akkor is, amikor lejár a gyes illetve a gyed ideje és vissza szeretnének menni dolgozni - mondta Zsigó Róbert.

Tuti menü